Chat

Chatten met tekst helpt je schrijf- en leesvaardigheid, terwijl chatten met spreken zowel je luister- als spreekvaardigheid oefent. Hieronder vind je voor beide chatsoorten enkele mogelijkheden, die voor studenten Duits bedoeld zijn.

Deutsch für dich – opvolger van JETZT Deutsch lernen. Met expertenchat en de mogelijkheid om vrienden te maken met hetzelfde taalniveau. Georganiseerd door het Goethe-Institut en de universiteit Gießen. Ook veel andere leermogelijkheden.

sharedtalk.com – gratis chatsite die behoort tot het Language exchange network van Rosetta Stone. Zoek iemand die jouw moedertaal wil leren en die zelf Duits als moedertaal heeft. Je kan dan met text of voice chat met die persoon communiceren. Het enige doel van de site is talen leren. Voor elk ander doel worden de accounts verwijderd. Je kan de leeftijd van de mogelijke gesprekspartners zien. (Je kan desgewenst jezelf onzichtbaar laten, zodat je zelf kan kiezen wie je aanspreekt om contact te leggen en je zelf niet door anderen gecontacteerd kan worden.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s