Films

Iedereen ziet wel eens graag een film en tijdens het bekijken – al dan niet met Duitse of Nederlandse ondertitels – verbeter je altijd op een of andere manier je kennis van het Duits en je luistervaardigheid. Bezienswaardige Duitstalige films zijn er in overvloed en in een heel divers aanbod. Je vindt in dit onderdeel Duitse en Duitstalige films die fantastisch tot de moeite waard zijn. Er is een overzicht van alle vermelde films volgens gebruikersrating en productiejaar en er zijn enkele thematische verzamelingen.

De films staan gerangschikt volgens hun gebruikersrating op IMDb (Internet Movie Database), die per film door duizenden gebruikers bepaald wordt. Mijn ervaring is dat een film boven 8/10 uitzonderlijk sterk is, boven 7.5/10 voor de meeste kijkers een aanrader en vanaf 7/10 in zijn geheel genomen ook. Enkel films met meer dan 7/10 én met verschillende positieve recensies achter zich staan in dit overzicht en vormen zo een lijst van beste Duitse en Duitstalige films. Deze opsomming en volgorde zijn vatbaar voor kritiek, maar zorgen door de vele stemmen die tot de rating leiden en de extra recensievoorwaarde toch voor een behoorlijk betrouwbare beoordeling van de kijkervaring.

Als je op een filmtitel klikt, kom je op de betreffende filmpagina van IMDb uit. Daar vind je veel extra informatie, zoals trailers en ‘external reviews’ van recensenten (onderaan elke pagina). Naast de filmtitel met IMDb-link en de gebruikersrating vind je in dit onderdeel ook de belangrijkste trefwoorden over de inhoud van elke film. Een lijst met trefwoorden die voor deze films gebruikt worden, vind je onderaan elke pagina. Als je een interessant trefwoord gevonden hebt, kan je aan de hand van de zoekfunctie ‘Ctrl-F’ bekijken bij welke films deze trefwoorden voorkomen.

Ken je zelf nog aan te raden films die meer dan 7/10 op IMDb hebben en positief gerecenseerd werden? Dan hoor ik heel graag jouw tip.

Alle aanraders volgens rating

Alle aanraders volgens productiejaar

Duitse geschiedenis als decor of thema

Duitse plaatsen als decor of thema

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s